Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Haluk Görgün, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) 15 ülkeye 21 ayrı kontrat gerçekleştirdiğini belirterek, “Dost ve müttefik ülkelere 5 adet HÜRKUŞ temel eğitim uçağı, 12 adet ATAK taarruz helikopteri ve 75 adet ANKA ile AKSUNGUR insansız hava aracı teslim etmiştir.” dedi. Bu açıklamalar, Türk savunma sanayisinin uluslararası başarılarını gözler önüne serdi.
Ankara’da düzenlenen TUSAŞ Yönetim Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Görgün, SSB’nin ihtiyaç makamları, ana ve alt yükleniciler, KOBİ’ler, üniversiteler ve araştırma kuruluşlarıyla sinerji içinde uzun zamandır çalıştığını dile getirdi. Bu işbirliklerinin, Türk savunma sanayisinin gücünü artırmaya yönelik önemli katkılar sağladığını vurguladı.
AA’nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Görgün, Türk savunma sanayisinin gelişimini güvenlik güçlerinin operasyonlarındaki başarılarıyla doğru orantılı olarak değerlendirdi. Lazer, elektromanyetik silah sistemleri, otonom sistemler, siber güvenlik ve yapay zeka gibi ileri teknolojilerde yapılan AR-GE çalışmalarının, Türkiye’nin dünyadaki rekabet gücünü artırdığını ifade etti.
Devlet başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, kanıtlanmış teknolojilerle Türk savunma sanayisinin uluslararası alandaki itibarını artırdıklarını söyleyen Görgün, SSB olarak 2024-2028 Stratejik Planı’nda hedefledikleri sürdürülebilir ve rekabetçi büyüme için önemli adımlar atacaklarını belirtti. İhracat odaklı büyüme ve insan değerleri yaklaşımının güçlendirilmesi bu hedeflerin öncelikli maddeleri arasında yer aldı.
“Bu ihracat başarıları, TUSAŞ’ın dünya sahnesinde güven kazandığının en somut göstergesidir”
Görgün, TUSAŞ’ın 15 ülkede gerçekleştirdiği 21 ayrı kontratla Türkiye’nin uluslararası alandaki itibarına önemli katkı sağladığını belirtti. “5 adet HÜRKUŞ, 12 adet ATAK helikopteri ve 75 adet ANKA ile AKSUNGUR insansız hava aracını teslim ettik.” ifadesini kullandı.
Savaş uçakları ve helikopter modernizasyon projeleri çerçevesinde de teknoloji ve yetenek aktarımında bulunulduğunu vurgulayan Görgün, TUSAŞ’ın mühendislik gücü ve teknik çözümleriyle dünya sahnesinde güven kazandığını ifade etti. Önümüzdeki dönemde ihracat rakamlarının daha da büyümesini beklediklerini belirtti.
Mart ayında, savunma ve havacılık ihracatında yüzde 147’lik bir artış kaydedildiğini belir