Elektrik-elektronik mühendisi olan Yusuf Akı, bir yıl önce Mersin Teknopark’ta bilgisayar ve mobil cihaz odaklı oyunlar geliştirmek amacıyla kendi şirketini kurdu.
Kurmuş olduğu firma, uzayda hayatta kalma temalı ilk dijital oyununu üretme aşamasında finansman sağlamak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonundaki Çukurova Kalkınma Ajansı’na başvurdu.
Çukurova Kalkınma Ajansı, değerlendirdiği projeye 493 bin lira hibe desteği sağladı.
Alınan destekle firma, bir yılın ardından “Captain Edgar Giza” adını verdiği oyunu tamamlayarak nihai hale getirdi.
Oyun, Adana’da 2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) ilk kez kullanıcılarla buluştu.
Oyunun hikayesini babasıyla birlikte kaleme aldı
Akı, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce yalnız başlayıp kurduğu şirkette şu anda 5 kişiyle faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.
Yaklaşık 3 yıl önce babası Adem Akı (53) ile birlikte oyunun hikayesini yazmaya başladığını aktaran Akı, “Babamla hikaye yazımına başlamıştık ve bu sürecin ardından Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, tam bir yıl içinde nihai ürünü ortaya koydum. Oyun, Türkiye’nin ilk yerli uzayda hayatta kalma oyunudur. Uzayda bir karakterle karşı karşıyayız ve oyuncular, bir astronotun yaşayabileceği tüm zorlukları bu oyunla tecrübe edebilecek.” şeklinde konuştu.
“Bu oyun çocuklara da hitap ediyor”
Akı, oyun içerisinde farklı elementleri kullanarak uzayda hayatta kalma simülasyonu sunduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Bu oyun, çocuklara da uygun. Oyun oynayan çocuklar, çeşitli elementleri tanıma fırsatı bulacaklar. Kullanıcılar, uzayda buldukları elementleri iyi bir şekilde kullanabilme ve sınırlı oksijen imkanında hayatta kalma deneyimini yaşayacak. Bu, ülkemizin uzay misyonuna da katkıda bulunmakta, bizim için büyük bir onur kaynağıdır.”
Dijital oyun dağıtım platformunda 3 haftalık bir inceleme sürecinin devam ettiğini belirten Akı, oyunun şu anki ön satış rakamının 10 bin olduğunu bildirdi.