1. Haberler
  2. İzmir
  3. TBMM’de Diyanet ve Enerji Yasası Görüşüldü!

TBMM’de Diyanet ve Enerji Yasası Görüşüldü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, özellikle muhalefetin görüşlerinin ön plana çıkması ve teklifin detaylarının tartışılması amacıyla CHP milletvekillerinin usul tartışması talebi üzerine bir açılış yapıldı.

📲 Artık haberler size gelsin
AA’nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Toplantıda, CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, kaliteli yasama çalışmalarına katkı sağlamak istediklerini belirterek, söz konusu teklifin mutlak suretle tali komisyonlarda değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Türeli, teklifin Anayasa Mahkemesi’nin 2023 yılına ait iptal kararları doğrultusunda hazırlandığını ifade ederken, buna ilişkin etki analizlerinin yeterli olmadığını savundu.

Ayrıca, teklifin Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik düzenlemeler içerdiğini belirten Türeli, “Diyanet İşleri Başkanı neden burada yok? Geçen hafta TRT Genel Müdürü buradaydı, ilgili kamu yöneticileri gelmeli ve maddeleri açıklamalıdır.” şeklinde eleştiride bulundu. İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta ise bazı kurum başkanlarının komisyona katılmaktan kaçındığını ileri sürdü.

Teklifin Ana Hatları

Usul tartışmalarının ardından, kanun teklifinin ilk imza sahiplerinden biri olan AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, teklifle ilgili detaylı bir sunum yaptı. Toplamda 29 maddeden oluşan kanun teklifinin, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararları doğrultusunda düzenlemelere gittiğini belirtti.

Teklif, Diyanet İşleri Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Rekabet Kurumu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’nun teşkilat yapısını, görev ve yetkilerini düzenlemekte ve bu kurumların mali ve sosyal haklarını kapsamaktadır. Ayrıca, hac ve umre seyahatlerine ilişkin iş ve işlemlerin yürütülmesine dair düzenlemeler de içermektedir.

Altınsoy, Diyanet İşleri Başkanlığının, kendi dışındaki dini kültürel konularla ilgili tanınmış kişilerden destek alabileceğini, Din İşleri Yüksek Kurulu için rapor, tebliğ, makale ve kitap hazırlatabileceğini ifade etti. Bunun yanı sıra, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) ile Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) gibi kuruluşların mal varlıklarının devlet malı olarak kabul edileceğini ve haczedilemeyeceğini dile getirdi.

TBMM’de Diyanet ve Enerji Yasası Görüşüldü!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Agora Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!