1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Marmara Depremi Sonrası Acil Önlemler Gündemde

Marmara Depremi Sonrası Acil Önlemler Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bu depremin, İstanbul bölgesinde beklenen büyük bir depreme yönelik hazırlıkların durumunu sorgulamamız için son bir uyarı niteliği taşıdığını belirten Bağcıoğlu, “Can kaybı olmaması büyük bir teselli olmakla beraber, bu durum ne kadar hazırlıklı olduğumuzu gözden geçirmemiz gerektiğini göstermektedir.” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı Temsilcilerinin Kurulda Yer Alması Gerekiyor

Yankı Bağcıoğlu, Türkiye Afet Müdahale Planı’nın (TAMP) revize edilmesinin kritik bir adım olduğunu ifade ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) afet müdahalesinde esas çözüm ortağı olarak konumlandırılması gerektiğini vurguladı. Afet ve Acil Durum Kurulu’nda yer almayan Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı temsilcilerinin sürekli olarak bu kuruldaki yerlerini almalarının zorunlu olduğunu belirtirken, TSK’nın kurumsal yapı, lojistik kabiliyet ve geniş insan gücü ile krizin yönetiminde merkezi bir rol üstlenmesi gerektiğini savundu.

Deniz Limanları ve Marinaların Güçlendirilmesi Şart

Bağcıoğlu, 6 Şubat depreminde yaşanan zafiyetlerin dikkate alınarak acil durum planlarının yapılması gerektiğini dile getirdi. “Afet durumunda, hangi bölgede hangi askeri birliğin hangi teçhizat veya araçla görevlendirileceğine yönelik müdahale planları kesin olarak hazırlanmalıdır.” diyen Bağcıoğlu, özellikle İstanbul için deniz yoluyla ulaşım için belirlenen limanlar ve marinaların güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Yardım gönderecek kamu ve özel sektöre ait gemilerin şimdiden belirlenmeli ve görev listelerinin periyodik olarak güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı’nın Acil Durum Envanteri Gözden Geçirilmeli

Sağlık sisteminin mevcut durumunun göz önünde bulundurularak, Sağlık Bakanlığı’nın envanterine hastane gemilerinin dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Bağcıoğlu, bu projenin süratle hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti. “Gecikmeye tahammül olmaz.” diyen Bağcıoğlu, afet durumlarında iletişim kesintilerine karşı da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın güçlü tedbirler alması gerektiğini belirtti. Özellikle İstanbul’da yaşanabilecek kriz durumlarında iletişim hatlarının yoğun kullanılması gerekebileceği ve bu durumda GSM şirketlerinin önceden planlama yapması gerektiğini belirtti.

Son olarak, Bağcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarının, tecrübe ve organizasyon yetenekleriyle görevlerinin başında olamamalarının ayrı bir zafiyet yarattığını belirtti. Bu durumun, büyük bir felaket anında ciddi sorunlar doğurabileceğini vurguladı.

Marmara Depremi Sonrası Acil Önlemler Gündemde
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Agora Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!