Türk Kızılayı’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki Kan Alma Birimi’nin açılışında, Kerman önemli açıklamalarda bulundu. Kerman, Türk Kızılayı’nın temelinin insan olduğunu, bu doğrultuda bir dizi faaliyet yürüttüklerini belirtti. Ayrıca, Türk Kızılayı’nın yardımlaşma ve iyilik hareketinin bir kan alma birimi ile gün geçtikçe daha da güçlendiğini ifade etti.
Kerman, Türk Kızılayı’nın, ülkenin gelişimine paralel olarak kurumsal yapısının da her gün daha da geliştiğini vurguladı. Yeni kan alma birimlerini toplumun hizmetine sunduklarını belirten Kerman, bu sürecin katkıda bulunan bağışçılara dayandığını kaydetti. Ayrıca, hastanelerde kan bekleyen hastalar için çok güçlü bir ekibin görev yaptığını sözlerine ekledi.
Kerman, Türk Kızılayı’nın kan torbası üretim tesisinin temel atma aşamasına geldiğini anımsattı. Türk Kızılayı’nın dünya genelinde yaygın olarak kullandığı 4’lü torba setine dair bilgiler vererek, Türkiye’de bu konuda küçük ölçekte üretim yapan yerler bulunduğunu, ancak Türk Kızılayı’nın büyük bir kullanıcı olduğunu dile getirdi. Her yıl yaklaşık 3 milyon set civarında kan torbası tüketiminin gerçekleştiğini kaydeden Kerman, bu konuda birçok ürün kaleminde bağımlılıktan kurtulmayı hedeflediklerini ifade etti.
Kerman, yaklaşık üç yıl önce başladıkları fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını, ilgili projelerin çizimlerinin yapıldığını ve artık temel atma aşamasına geldiklerini aktardı. İki yıl içinde Türkiye’nin kan torbası ithalatından kurtulacağını vurgulayarak, bu önemin yıllık yaklaşık 800 milyon lira gibi büyük bir tasarruf sağlayacağını söyledi. Kerman, bu kadar büyük bir kaynağın ülkemizde kendi üretimimiz olarak sağlanmasının, bağımlılığımızın bir zincirini daha kıracağının altını çizdi.
Sözlerine son veren Kerman, gelecekte kan torbası ihtiyaç duyan diğer yardım kuruluşlarına da üretim yapmayı hedeflediklerini belirtti. Bu adımın, Türk Kızılayı’nın sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunarak, toplum için gerçekleştirmeyi amaçladığı başka çalışmalar arasında yer aldığını vurguladı.