Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), istihdamı koruma, artırma ve işsizlik oranlarını azaltma yönünde önemli adımlar atmaktadır. Özellikle kadınlar, gençler, engelliler, uzun süreli işsizler ve eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılması için çeşitli projeler yürütmektedir. Bu kapsamda, İŞKUR’un çalışmaları istihdamın desteklenmesi ve işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi hedefi ile sürdürülmektedir.
AA’nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Geçtiğimiz ay, üniversite öğrencilerinin akademik eğitimlerini devam ettirirken iş dünyasına geçiş yapmalarını ve çalışma hayatında deneyim kazanmalarını sağlayacak olan İŞKUR Gençlik Programı başlatılmıştır. Bu program, genç istihdamının artırılması amacıyla tasarlanmıştır ve toplamda 127 kamu üniversitesiyle işbirliği yapılmaktadır. Öğrenciler, teorik eğitimlerin yanı sıra belirli alanlarda çalışarak iş gücü piyasasına hazırlanmaktadır.
437 Bin 215 Öğrenci Başvuru Yaptı
İŞKUR Gençlik Programı’na başvurular, İŞKUR’un Gençlik Platformu, mobil uygulama, e-Şube, Alo 170 ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bugüne kadar programa toplamda 437 bin 215 öğrenci başvuru yapmıştır. Yapılan çekilişler sonucunda ise bu programdan yararlanma imkanı bulan toplam öğrenci sayısı 82 bin 570 olarak belirlenmiştir.
Programa en fazla başvuru 25 bin 234 ile Ankara’dan gelirken, İzmir, İstanbul, Konya, Sivas, Erzurum, Kayseri, Antalya, Samsun ve Eskişehir illeri de sıralamada yer almıştır.
Öğrencilere Günlük 1,083 Lira Nakdi Destek
İŞKUR Gençlik Programı çerçevesinde öğrenciler, sürdürülebilir kampüs, kampüs altyapı bakımı, sosyal ve kültürel etkinlikler, akademik destek, toplumsal hizmet işbirliği, öğrenci gelişimi ve dijital dönüşüm gibi bir dizi faaliyet alanında çalışma imkanı bulmaktadır. Öğrenciler haftada en az bir, en fazla ise üç gün işbaşı yaparak günlük 1,083 lira cep harçlığı almakta ve İŞKUR tarafından genel sağlık sigortası ile iş kazası/meslek hastalığı sigortası da karşılanmaktadır.
Program, öğrencilere bireysel danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra iş arama, finansal okuryazarlık, öz geçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri gibi konularda eğitimler de sunarak iş gücüne katılımlarını desteklemektedir.