1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. İngiltere’nin Kovid-19 Stratejisi Eleştirildi!

İngiltere’nin Kovid-19 Stratejisi Eleştirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

University College London Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anthony Costello, “The British Medical Journal” haftalık hakemli akademik dergisinde önemli bir makale kaleme aldı. Makalenin başlığı “İngiltere’nin Kovid-19’u baskılamama kararı tıbbi ve bilimsel tavsiyeler hakkında soruları gündeme getiriyor.” şeklindedir. Costello’nun yazısında, İngiltere’nin pandemideki yönetim stratejisi ile diğer ülkelerle olan karşılaştırmaları ele alınmaktadır.

📲 Artık haberler size gelsin
AA’nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Makaleye göre, pandemic sürecinin başlangıcında, 24 Ocak 2020 tarihinde, Çin, Japonya ve Güney Kore gibi ülkeler, erken test uygulamaları, temas takibi, karantina ve finansal desteklerle salgını etkili bir şekilde baskı altına alma stratejileri geliştirdi. Tam aksine, İngiliz hükümetinin Acil Durumlar İçin Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) aynı tarihte, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) önerilerine rağmen, salgınla ilgili olarak influenza gibi bir yaklaşım benimsemeyi tercih etti.

Bu kararın temel nedenleri arasında, 2011 yılında influenza için hazırlanan salgın hazırlık planının SAGE’nin görüşlerini etkilemiş olabileceği öne sürülüyor. O dönemde Yunanistan, Norveç, İrlanda ve Almanya gibi ülkeler, DSÖ’nün önerilerine uygun adımlar atarken, sadece İngiltere ve İsveç, influenza benzeri bir yaklaşımda bulundu.

2020 Mart ayında, İngiltere Sağlık Bakanlığı, Asya’da salgını kontrol altına almaya yönelik uygulamaların enfekte kişi sayısında düşüşe yol açtığını bildirmesine karşın, SAGE, görüş ve tavsiyelerinde herhangi bir değişiklik yapma gereği hissetmedi. Bu süreçte, ülkede sürü bağışıklığı hedeflenerek virüsün kontrollü bir şekilde yayılması bekleniyordu. Ancak bu strateji, Kovid-19 testlerinin hızla yayılan influenza ile kontrol altına alınamayacağını göz ardı etti.

Semptom görülenlerin 5’te 1’i test yaptırdı

Örneğin, Güney Kore, salgının yoğun olduğu iki bölgede günde yaklaşık 18 bin test uygularken, İngiltere’de Londra ve West Midlands’da bu oranda test yapılmadı. Güney Kore, pratisyen hekimleri ve tıp öğrencilerini test süreçlerine dahil ederken, İngiltere sadece gönüllülerin yardımlarından faydalandı. Ayrıca, Japonya ve Güney Kore, karantina uygulamasına tabi tutulan bireylere maddi destek sağlarken, İngiltere’de bu destek yalnızca 96 sterlin gibi sınırlı bir miktar oldu ve bu da ekonomik destek açısından OECD ülkeleri arasında en düşük seviyelerden biri haline geldi.

Tarihi ekonomik küçülme yaşandı

Salgının başlangıcında Kovid-19 semptomları görülenlerin sadece yüzde 20’si test yaptırdı ve bun

İngiltere’nin Kovid-19 Stratejisi Eleştirildi!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Agora Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!