Ekim ayı meclis toplantısında söz alan Yorgancılar, S&P’nin belirlediği notun mantıksal yönlerinin sorgulanması gerektiğini ifade etti. Özellikle Türkiye’nin çevresindeki siyasi gerginliklerin ticaret üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Yapılan son araştırmalara atıfta bulunarak, işletmelerin karşılaştığı ana sorunların nitelikli iş gücü açığı, enflasyon ve jeopolitik çatışmalar olduğunu söyledi.
İsrail’in kredi notu hatalı
Uluslararası alanda gerçekleştirilen araştırma sonuçlarını paylaşan Yorgancılar, Türkiye’nin ticaretine dair yaşanan sorunların yaygın olduğunu dile getirdi. Örneğin, İran’ın İsrail’e saldırma ihtimaline dair haberlerin gündeme gelmesiyle, İsrail borsasının sadece yüzde 1 değer kaybetmesine karşın, İstanbul Borsası’nda yüzde 4’lük bir düşüş yaşandığını belirtti. “Burada hangi taraf savaş halinde? Biz mi, yoksa İsrail mi?” diye sorgulayan Yorgancılar, S&P’nin verdiği notun yanıltıcı olduğunu vurgulayarak, savaşta olan bir ülkeye böyle bir derecelendirme yapılmasını eleştirip, 15 Kasım’da gerçekleştirilecek G3 Girişimcilik Zirvesi’ne 40’tan fazla ilden 1100 girişimci başvurusunun alındığını hatırlattı. Bu zirvenin girişimciler açısından büyük bir fırsat sunacağını dile getirdi.
Girişimcilik zirvesine yoğun ilgi
Yorgancılar, G3 Girişimcilik Zirvesi’nin girişimciler için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, etkinliğe duyulan yoğun ilginin kendilerini sevindirdiğini aktardı. Bu zirvenin, Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesine katkıda bulunacak bir platform olarak değerlendirildiğini ifade etti.