Atatürk Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü tarafından yapılan güncel bir açıklamada, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, hastaneye kazandırılan iki adet üst teknoloji ultrason cihazını yerinde inceledi. Bu cihazların, sağlık hizmetleri kalitesini artırmada önemli bir rol oynayacağı ifade edildi.
Rektör Hacımüftüoğlu, yeni alınan cihazların özellikle aylar süren randevuların daha önceden alınabilmesine olanak tanıyacağını vurguladı. Aynı zamanda, birçok hastalığın daha hızlı ve doğru bir şekilde teşhis edilmesi konusundaki katkılarına da değindi. Hastanenin teknoloji dönüşüm süreci için bir takvim oluşturduklarını belirten Hacımüftüoğlu, ilerleyen dönemlerde hastane bünyesine farklı klinikler için başka cihazların da ekleneceğini söyledi.
“Çevre ülkelerden gelen hastalar için de büyük önem taşıyor”
Hacımüftüoğlu, yeni cihazların önemine ve sağladığı katkıya şu sözlerle değindi: “Bugün alınan cihazlar, siroz gibi hastalıklarda organların farklılaşmasını daha erken tespit etmeyi mümkün kılacak. Ayrıca, meme bölgesinde önceki ultrason cihazlarıyla tespiti zor olan mastit gibi hastalıkların yanı sıra meme kanserinin ayırt edici ve erken tanılarını yapmak artık daha mümkün hale gelecek. Bu durum, sadece bölge sağlığı açısından değil, çevre ülkelerden gelen hastalar için de büyük önem taşıyor. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, bulunduğu bölge başta olmak üzere çevre ülkelere kadar uzanan geniş bir hasta popülasyonuna sahiptir. Bu yoğunluk, hastaneden beklenen fiziksel ve teknolojik talepleri artırmaktadır. Yeni kazandırılan cihazlar, randevu sürelerini kısaltarak hastaların daha hızlı hizmet almasını sağlayacak ve hastalıkların erken teşhis edilmesine olanak tanıyacaktır.”
Bunun yanı sıra, Hastanenin Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Alper, son teknolojiye sahip bu cihazların hastalıkların teşhisindeki yüksek doğruluk oranına dikkat çekti. Prof. Dr. Alper, “Erken teşhis, tedavi başarısında kritik bir rol oynamaktadır. Bu cihazlar sayesinde hastalarımıza daha kısa sürede ve daha nitelikli sağlık hizmeti sunabileceğiz. Aynı zamanda akademik alanda da katkıda bulunacak olan bu cihazlar, bilimsel çalışmalarda bize yol gösterici olacaktır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.