Kentte 4 yıldır hizmet veren YEDAM, psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları ile bağımlılıkla mücadele konusunda danışmanlık hizmetleri sunmakta ve okullarda öğrencilere eğitimler vermektedir. Bu merkez, bağımlılığın önlenmesi ve bu konudaki farkındalığın arttırılması amacıyla çeşitli kuruluşlarla iş birliği yaparak eğitimler düzenlemektedir. Bu eğitimler; okullar, kamu kurumları, gençlik merkezleri, üniversiteler ve cezaevlerinde gerçekleştirilmektedir. YEDAM’ın hedefi, bağımlılıkla mücadele konusunda geniş bir kitleye ulaşmaktır.
AA’nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
YEDAM uzmanları, il merkezi ve ilçelerde düzenledikleri etkinliklerde çocuklar, gençler ve yetişkinlerle bir araya gelerek bağımlılıkla mücadele konusundaki bilgilendirme broşürlerini dağıtmakta ve teknoloji, alkol, madde, kumar gibi bağımlılık türlerinin zararlarını anlatmaktadır. Bu sayede toplumu bilgilendirmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçlamaktadırlar.
“Tedavi de bir gönüllülük işidir”
Güroymak Gençlik Merkezi iş birliğiyle Güroymak Anadolu Lisesinde düzenlenen bir etkinlikte, sosyal hizmet uzmanı Yaren Mutlu, öğrencilere bağımlılığın zararlarını anlattı. Yaren Mutlu, bağımlılıkla mücadelede gençlerin farkındalık kazanmasının önemine vurgu yaptı. Anne ve babaların da bu süreçte büyük görevleri olduğunu belirterek, okullarda ve YEDAM bünyesinde gerçekleştirdikleri eğitimlerle ailelere bilgi verdiklerini ifade etti.
Mutlu, açıklamalarında şunları ifade etti: “Amacımız hem gençlere tedavi olabilecekleri yerler konusunda bilgi vermek hem de ailelere farkındalık kazandırmak. Eğitim teklifleri doğrultusunda sahada aktif olarak yer almak ve tüm Bitlis ilçelerine ulaşmak için çalışmalara devam ediyoruz. Bu amaçla ‘Gidilmedik yer, ulaşılmadık insan kalmasın’ mottosuyla ilerliyoruz.”
“Bitlis’te çalmadık kapı, ulaşılmadık bağımlı ve yakını bırakmayacağız”
Aileler ve gençlere yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini belirten Mutlu, “Sadece merkez değil, tüm ilçelere ve köylere ulaşım sağlamaya çalışıyoruz. Kaymakamlar ve Valimizin destekleriyle her yere ulaşmayı hedefliyoruz. Kamu kurumlarına ve yetişme merkezlerine giderek insanlara bilgilendiriyoruz” dedi.
Yeşilay Bitlis Şubesi ile işbirliği içerisinde öğrenciler, öğretmenler ve gençlik merkezi personeline bağımlılığın zararlarını anlattıklarını belirten Mutlu, eğitimlerin herkesin yararına olduğunu ifade etti. Bağımlılığın neden olduğu sağlık dezavantajlarının farkına varılamadığını ancak böyle eğitimlerle bu konunun üzerinde durulduğunu vurguladı.