Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen “Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi” etkinliği, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 5 gün süren etkinlik, çocuklara bilimi, teknolojiyi, sanatı ve sporu deneyimleme fırsatı sunarak, 23 Nisan coşkusunu tüm zenginliğiyle yaşattı.
Bu yıl etkinlik, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü gibi birçok kurumun iş birliği ile hayata geçirildi. Ayrıca, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Uzay Ajansı (TUA), HAVELSAN, ROKETSAN, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) de etkinlikte yer aldı. Bu yılki temanın “yapay zeka” olduğu etkinlikte, bilim, sanat, spor ve uzay teknolojileri gibi birçok alanda 50’den fazla etkinlik düzenlendi.
AA’nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan Okul Öncesi Çadırı altında görsel sanatlar, müzik, robotik kodlama, akıl oyunları, tasarım ve inovasyon, havacılık ve uzay, yenilenebilir enerji, origami gibi pek çok başlık altında uygulamalı eğitimler verildi. Ayrıca Bilim Otobüsü ile 35 farklı deney düzenekleriyle çocuklara bilimsel keşifler yapma fırsatı sunuldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, fiziksel etkinliklerle çocukların enerjisini harekete geçirerek okçuluk, yetenek tarama, lazer run atış, floor curling ve masa tenisi gibi aktivitelerle çocukların çeşitli spor dallarını deneyimlemesine olanak tanıdı.
TÜBİTAK, planetaryum ve uzayla ilgili etkinliklerin yanı sıra bilgilendirici bilim dergileri ve DeneYap projeleriyle çocukların bilim yolculuklarına katkı sağladı. TRT ise “Bil Bakalım”, “TRT Piri Kelime Macerası” ve “Tabii Yapay Zeka Fotoğraf Makinesi” gibi dijital ve interaktif içeriklerle eğlenceli öğrenme imkanı sundu.
Ayrıca, Ada 7 ve Mini Ada robotları çocuklarla etkileşimde bulunarak yapay zekanın eğlenceli yönlerini sergiledi. Robotlar, özellikle küçük yaş grubundaki çocuklardan yoğun ilgi gördü ve etkinliğin önemli unsurlarından biri haline geldi.
TUA, uzay temalı içeriklerle etkinliğe farklı bir boyut kazandırdı. Hologram sunumları, sanal gerçek